TIPS

Vastgoed Spanje

1 Ken de omgeving

Maak dat u de omgeving echt kent zoals deze op vandaag is en hoe deze er morgen kan uitzien in functie van de bouwmogelijkheden in de buurt

2 Ken de kosten

Het is niet enkel van belang om te weten hoeveel Spaans vastgoed kost, maar ook op hoeveel extra kosten u best rekenen. Hoeveel moet u neertellen voor de diensten van derden? Hoeveel voor registratierechten, BTW , andere legale kosten, commissies etc?

3 Laat u bijstaan door specialisten

Het ondergeschikt belang van de lokale notaris en de lokale makelaar

De lokale notaris is slechts een administratieve tussenschakel die weinig toegevoegde waarde heeft op het vlak van overheidsadministratie. Ook de lokale makelaar valt niet te vergelijken met de makelaar in Vlaanderen. Er zijn veel mensen actief in het vastgoed onder diverse vormen maar veel minder hebben de echte erkenning vastgoedmakelaar en dan nog is hun taak vooral beperkt tot de n verkoop zelf.

Het belang van de advocaat.

Zorg voor een onafhankelijke advocaat die Nederlands spreekt. En betrek hem vroeg in het aankoopproces. Een advocaat kan uitvogelen of de verkoper de rechten heeft om de woonst te verkopen, of er schulden vasthangen aan het eigendom en of de eigenaar de juiste vergunningen heeft. Hij doet de nodige navragen bij de administratie.

Uw Vlaamse vastgoedmakelaar kan een rol spelen.

Door net de finesse te kennen van het metier van vastgoedmakelaar kunnen wij als vastgoedmakelaar duiding geven rond elementen van aandacht bij een vastgoedtransactie ongeacht de context. De hogere graad van dienstverlening en know-how in ons land is bijzonder waardevol bij het procesmatig denken rond vastgoed. De meeste mensen zijn niet dagelijks gecontronteerd met de diverse aspecten van vastgoed.

4 Dienst na verkoop

Vergis u niet. Met Engels zult u net een pint op een terras kunnen bestellen maar het is van belang te kunnen rekenen op een kantoor voor verdere administratieve procedures en contacten met leveranciers want dit maakt u mits betaling alsnog tijd kunt besparen. Ook hier hebben wij een juridisch-administratief correspondent die hulp kan bieden.


VASTGOED & VERZEKERINGEN IN SPANJE IN DE PRAKTIJK

De regio Costa Del Sol , meer bepaald Malaga-Marbella , is geen onbekend terrein door de reeds opgedane persoonlijke ervaringen. Het is onze betrachting om u persoonlijk te helpen in uw zoektocht en u voor te stellen aan de juiste mensen in uw traject tot een aankoop.

Op vandaag mochten wij ook reeds praktijktoetsen doen op de problematiek in het kader van het beheer van onroerend goed in deze regio. De Spaanse wetgever heeft de basiswetgeving vastgelegd in de Wet op de Horizontale Eigendom (Ley de Propiedad Horizontal). Deze is ietwat te vergelijken met onze wet op de mede-eigendom.

Ook niet onbelangrijk om het persoonlijk goed extra te verzekeren als er vragen te stellen vallen rond de invulling van de blokpolis. Deze blokpolis is niet altijd te vergelijken met een polis in Belgiƫ.

ONS KANTOOR

Wij zijn bereid deze dienstverlening aan te bieden aan onze bestaande klanten uit de eigen regio en dusdanig vaniuit een ruimere context een aanpak te verzorgen

Vragen :
nicolas@agenceinterservice.be: vastgoed
nicolas@zakenkantoor-luyssen.be: beheer en verzekeringen